Rehabilitering

Muskel- och ledbandsskador
Bröst- och Ländrygg

Eftersom bröstryggen har en mycket stabil konstruktion, är mjukdelsskador där relativt ovanliga. Ländryggskotorna är mindre stabila och utsätts därför i större utsträckning av mjukdelsskador. Ryggskott (lumbago) är ett vanligt smärttillstånd där den direkta orsaken fortfarande är oklar. Det är dock känt att de strukturer som omger ryggraden har riktigt med nerver. Vid skada eller risk för skada av dessa kan innebära ett smärttillstånd som utvecklas till ryggskott, vilket oftast medför att musklerna kring ryggraden blir spända och gör ont.

Symptom

Besvär börjar oftast vid tunga lyft, hastiga rörelser eller stående i statisk position som belastar ryggen. På grund av muskelspänningen som sker är det vanlig med en stel känsla. Ofta kan en sida göra mer ont än den andra.

Behandling och prognos

Prognosen är god. Rehabprogram kan påbörjas omedelbart och består oftast av rörelse- och styrketräning.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här