Friskvård, tester

Muskelstyrka och hopptest

Vi på Sportrehab jobbar flitigt med tester och utvärdering som del i att kvalitetssäkra rehabiliteringen och säkerställa att styrkan hos patienter är uppnådd innan återgång till idrott. Styrketester är värdefulla för att identifiera svagheter och sidoskillnader. Resultaten kan användas till att styra och individualisera träningen och därmed förbättra prestation.

Ofullständig rehabilitering med en alltför tidig återgång till motion och idrott är en av de vanligaste orsakerna till att få en ny skada. Ofta försvinner symtom av skada tidigare än styrkan i den skadade kroppsdelen är fullt uppnådd.

Med tillförlitliga tester kan du få ett kvitto på hur du ligger till i den skadade kroppsdelen jämfört med den friska avseende muskelstyrka och spänst. Har du ett basvärde på din styrka, har du också ett mått på vilken styrka du återigen ska uppnå vid återgång till idrott om du skulle drabbas av en skada.

Vi erbjuder tester och screening för både individulla idrottare, eller för hela ditt lag. Resultat kan användas inför planering av träning, i preventivt syfte, eller för att säkerställa att styrka och funktion är uppnådd inför återgång till idrott.

Vill du veta mer eller boka ett test?

Ring oss på 031-151536, eller maila tester@sportrehab.se

Endast 100 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på Vårdval Rehabs logga.

Läs mer på 1177.se här