Rehabilitering

Tennis- & Golfarmbåge

Epikondyalgi, eller epikondylit, är ett smärttillstånd i armbågen som beror på att senfästena har överbelastats. Tillståndet förekommer i två olika varianter: -Tennisarmbåge (lateral epikondyalgi) som orsakas av en överbelastning av sen- och muskelfästen för underarmens och handens sträckmuskler.

Vanliga symptom

Symptomen består av smärta på utsidan av armbågen, smärta vid grepp samt svårigheter att lyfta. -Golfarmbåge (medial epikondyalgi) som orsakas av en överbelastning av sen- och muskelfästen för underarmens och handens böjmuskler. Symptomen består av smärta på insidan av armbågen. Epikondyalgi orsakas ofta av sport och arbetsrelaterade aktiviteter. Besvären kan uppstå efter intensiv överbelastning, som till exempel efter långvarig användning av en skruvmejsel, när man klipper en häck, snickrar, målar och liknande. De flesta som får tennis- eller golfarmbåge får det inte av att spela just tennis eller golf. Vanligtvis drabbas personer mellan 30 – 50 år.

Behandling

Den behandling som i första hand rekommenderas är successivt stegrad rörelseträning, med och utan belastning. Vid stora besvär med smärta kan en kortisonspruta hjälpa på kort sikt men inget som rekommenderas på lång sikt. Vid långvariga och svåra besvär kan en operation behövas.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här