Rehabilitering

Ulnarisentrapment

Inklämning av ulnarisnerven, sk ulnarisentrapment, kan förekomma både på armbågsnivå och handledsnivå (gyons kanal). Det är vanligare att man har besvär på armbågsnivå. Ulnarisnerven är den stora nerven som löper på undersidan av armbågen och som vid slag kan ger en sk änkestöt. Det finns flera orsaker till att nerven kan komma i kläm eller irriteras, men det kan t ex handla om att man ofta sitter eller sover med armen böjd, eller så kan besvären uppstå i samband med en fraktur på armbågen.

Vanliga symptom

Tidiga besvär innebär oftast domningar och stickningar i ring- och lillfinger, framförallt nattetid. Med tiden kan domningarna bli mer ihållande eller helt konstanta. Ibland utvecklas symtomen till värk i armbågen och underarmen.

Behandling

Oftast ger icke-kirurgisk behandling ett bra resultat. Arbetsterapeut eller fysioterapeut kan hjälpa till med övningar och prova ut en nattskena för att underlätta trycket mot nerven. Det är också viktigt att tänka på hur man använder sin arm i vardagen och på arbetet. Vid kirurgisk behandling ges lokalbedövning i armbågen och man öppnar upp området runt omkring och frilägger nerven.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här