Rehabilitering

Triggerfinger

Triggerfinger (tendovaginitis stenosans) är en irritation eller inflammation i fingrarna eller tummens senskida som innebär att fingret hakar upp sig eller låser sig i böjt läge. Triggerfinger är en vanlig åkomma men anledningen till att man drabbas är okänd. Fenomenet är dock vanligare hos diabetiker och reumatiker men kan ibland även uppstå efter en tillfällig överansträngning.

Vanliga symptom

Det vanligaste symtomet är att fingret låser sig eller hakar upp sig, oftast i mellersta fingerleden. Själva låsningen är ofta smärtsam. Ibland kan man känna att det knäpper i leden vid rörelse.

Behandling

Att injicera kortison i senskidan kan ibland ha effekt, men är oftast endast en tillfällig lösning. Vid stora besvär kan en operation behövas. Vid operationen delas taket på senskidan, så att senorna får större plats vilket lättar besvären.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här