Rehabilitering

Fotskador

Fotledens syfte är att skapa rörlighet och stabilitet kring foten i samband med aktiviteter som till exempel gång och hopp. Till fotleden räknas också nedre delen av underbenet och de ledband som sitter mellan skenbenet och vadbenet. På utsidan av fotleden sitter tre stycken ledband som alla, på olika sätt, bidrar till att förse fotleden med stabilitet. Ett av dessa ledbanden är det ledband som oftast skadas i samband med en fotledsstukning. På insidan av fotleden sitter ett större ledband som är både tjockare och starkare än de på utsidan, detta ledbandet skadas inte lika ofta som ledbanden på utsidan av foten. Väl nere i foten finns ännu fler ledband, muskler och leder som tillsammans skapar möjligheten att både vara rörlig, stabil och stark i foten. Vi behandlar många olika typer av fotskador och besvär, här nedan kan du läsa mer om symptom och behandling för några av de vanligaste:

Akuta skador

Överbelastningsskador

• SportRehab erbjuder dig en modern rehabilitering baserad på den senaste forskningen och många års erfarenhet.

• Vi på SportRehab har lång erfarenhet av att diagnostisera och behandla fotskador. Med ett gott och nära samarbete med ett antal ortopeder runt om i regionen så har vi möjlighet att ge dig som har ådragit dig en knäskada bästa möjliga vård.

• SportRehab har anordnat ett antal kurser i rehabilitering av fotskador i ett led i att sprida vår kunskap till kollegor inom rehabiliterings branschen runt om i landet, för att förbättra vården för varje patient.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här