Rehabilitering

Fotbollsvrist

Fotbollsvrist är ett överbelastningstillstånd där det uppkommer pålagringar på framsidan av vristen. Detta sker i samband med upprepade småskador i foten. När kroppen sedan försöker läka detta tenderar det till att bildas pålagringar i form av skelett eller brosk som kan skapa en mekanisk retning och eventuellt inflammation på framsidan av vristen.

Symptom

Minskad rörlighet, främst i samband med att foten böjs uppåt är det vanligaste symptomet över tid. Fortsätter man att provocera rörelsen kan det även bli smärtsamt att böja foten uppåt.

Behandling och prognos

Gällande behandling handlar det främst om att försöka minska irritationen för att sedan successivt återgå till belastning igen. Situationen är ofarlig men kräver ofta operation följd av anpassad rehabiliteringsträning för att återfå full funktion.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här