Rehabilitering

Morbus de Quervain - Inflammation i hand eller tumme

Morbus de Quervain är en inflammation i ett par av senorna som sitter längst ned på tummen vid handleden. Senorna svullnar och det blir trångt i senskidorna där senorna i höjd med handleden vilket orsaka smärta. Orsaken till inflammationen är inte känd men upprepade, ensidiga rörelser med handen och tummen, som exempelvis målning och trädgårdsarbete, är troligtvis en av anledningarna. Alla kan drabbas, men medelålders kvinnor och ammande mammor löper något högre risk.

Vanliga symptom

Det vanligaste symtomet är smärta i nedre delen av tummen vid rörelse och grepp, vilket kan orsaka problem med att lyfta och greppa saker som t ex ett mjölkpaket. Ibland förekommer även en lättare svullnad i tummen.

Behandling

Behandlas i första hand med vila och avlastande tum- och handledsstöd. Skulle detta inte hjälpa kan operation vara nödvändigt, man gör då en klyvning av senskidefacken som de inflammerade senorna löper igenom.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här