Rehabilitering

Patello-femoralt smärtsyndrom

Främre knäsmärta är ett smärttillstånd som främst drabbar ungdomar, både idrottsaktiva och de som inte är idrottsaktiva. Den vanligaste orsaken till att främre knäsmärta utvecklas är att det blir en överansträngning av leden mellan knäskålen och knäleden. Detta sker oftast på grund av plötsligt eller snabbt stegrande belastning på knäleden.

Symptom

Symptomen är oftas diffusa och varierande men alltid på framsidan av knät. Ofta upplevs vilovärk och ökad smärta i samband med situationer som skapar en större belastning på leden mellan knäskålen och knäleden, till exempel att gå nedför trappor eller sitta på huk. Ibland kan även en känsla av instabilitet och/eller tendens till upphakningar vara närvarande.

Behandling och prognos

Gällande behandling så börjar den alltid med att sätta igång med rehabiliteringsträning. Operation är i de allra flesta fall inte nödvändigt och prognosen är god på lång sikt. Det går ofta att fortsätta idrotta om besvären inte är för stora, men att anpassa och förändra den fysiska aktivitetsnivån är ofta nödvändigt för att bli av med besvären.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här