Rehabilitering

Löparknä

Löparknä är vanligast förekommande hos långdistanslöpare och uppkommer oftast i samband med en för snabbt stegrad löpträning. Den nedersta delen av senan som går över utsidan av knät glider upprepat över utsidan av lårbenet och skapar en irritation i området.

Symptom

Smärta på utsidan kring knät i samband med löpning är det tydligaste tecknet på löparknä. I vissa fall kan även knäppningar och svullnad vara närvarande, men detta är sällsynt. Smärtan kan vara ganska diffus och svår att precisera till en specifik punkt.

Behandling och prognos

Gällande behandling så börjar den alltid med att sätta igång med rehabiliteringsträning så fort som möjligt. Ju längre tid idrottaren har haft symptom av löparknä desto längre tid tar det innan symptomen avtar i samband med rehabiliteringsträning. Prognosen är god och om rehabiliteringsträning sätts in snabbt går det vanligtvis snabbt att bli av med besvären.

Endast 200 kr / besök

Gratis för dig under 20 år

Högkostnadskort gäller

Ingen remiss krävs

Få tid redan imorgon

Vi tar hand om din rehab!

Boka Tid Här

Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka här.

Läs mer på 1177.se här