EVIDENSBASERAD REHABILITERING: TEMA OCKLUSIONSTRÄNING

Lättare träning med blodflödesrestriktion (BFR), även kallat ocklusionsträning, är ett värdefullt alternativ och komplement till tung styrketräning för såväl idrottare och träningsentusiaster som patienter med skador i rörelseapparaten. Du har nu möjlighet att delta i en 2-dagars utbildning i BFR/ocklusionsträning. Mathias Wernbom kommer lära dig om fysiologin bakom BFR-träning och hur man praktiskt går till väga. Kursen är i form av en fysisk utbildning med ett begränsat deltagarantal.

Vad får du med dig:
Föreläsningar om fysiologin bakom ocklusionsträning
Certifiering inom ocklusionsträning
Praktisk genomgång och träning

Föreläsare
Mathias är träningsfysiolog (PhD), fysioterapeut och forskare vid Göteborgs Universitet. Hans forskning och intresseområden är framför allt effekter av styrketräning på muskler (såväl muskelcellnivå som helmuskelnivå) och anpassningar i nervsystemet som kan ligga till grund för ökad styrka och prestation.

Mathias har forskat på ocklusionsträning i 18 år och han är sannolikt den ledande forskaren i Skandinavien på ocklusionsträningens fysiologi.

Anmäl dig här
Om kursen:
Var: Sportrehab Göteborg
När: 13-14 Januari
Pris: 4900 kr (exkl moms)

Begränsat antal platser

Frågor

  Anmälningsvillkor

  Anmälningsvillkor fysisk kurs

  Ångerrätt: Du har 14 dagars ångerrätt enligt lag. Avbokningen behöver då vara skriftlig, oavsett anledning.

  Betalning: Betalning sker via faktura enligt angiven leveransmetod; per post eller mail, senast 14 dagar efter kursstart. I avgiften ingår lunch, kaffe och fika.

  Avbokning: Avbokning anmäls senast 14 dagar före kursstart. Vid avbokning efter denna period debiteras hela kursavgiften.

  Diplom/Kursintyg: För att få kursintyg eller diplom krävs deltagande på hela kursen och att kursvärderingen fylls i.

  Särskilda villkor – Corona

  -Med anledning av rådande pandemi erbjuder vi alla som inte kan närvara vid en fysisk kurs p.g.a. förkylning eller sjukdom möjligheten att gå digitalt i första hand, till ett rabatterat pris, om kursen anordnas digitalt.

  -Vid avbokning senare än 14 dagar före kursstart debiteras 50% av kursavgiften

  -Vid avbokning senare än 7 dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften