Styrke- & skadeförebyggande träning för barn och ungdomar

Välkommen på en kostnadsfri digital föreläsning om styrke- och skadeförebyggande träning för barn och ungdomar!
Hur kan barn styrketräna? Kan idrottsskador förebyggas med styrketräning? Hur skiljer sig styrketräning för barn och ungdomar jämfört med vuxna?
Dessa frågor och mycket mer kommer ni att få svar på när Sofia och Johan föreläser om styrketräning och skadeförebyggande träning för barn. Ni får även tips och råd kring skadeförebyggande träning, styrketräningens positiva effekter etc.
Föreläsningen är framförallt riktad till tränare eller om du på annat sätt jobbar nära idrottare. Såklart är föreläsningen också öppen för alla som vill lära sig mer om ämnet.
Föreläsningens innehåll:
Behöver barn styrketräna?
Hur skiljer sig styrketräning för barn jämfört med tonåringar och vuxna?
Styrkeutveckling och positiva effekter av styrketräning hos barn
Styrketräning som metod för att förebygga idrottsskador hos barn
Upplägg/planering av styrketräning för barn
Förslag på styrketräning för barn och ungdomar som idrottar.
Var: Digitalt (länk skickas dagen innan föreläsningen)
När: Torsdag 5/5, kl. 18.00-19.30
Anmälan:
Sista anmälan: 4/5
Kostnad: Gratis

Vid frågor – maila klubbsamarbete@sportrehab.se

Föreläsare

Sofia Sens

leg. fysioterapeut på Sportrehab med erfarenhet även inom fotboll där hon tidigare jobbat med Ljungskile SKs herrar i div.1. Hon studerar idrottsmedicin på avancerad nivå och har läst flertalet kurser inom styrketräning för rehabilitering. Sofia är uppväxt med längdskidåkning men lägger nu mer tid på landsvägscykling.

Johan Högberg

leg. fysioterapeut på Sportrehab, samt jobbar nära Högsbo Basket med både rehabilitering och prevention av skador. Johan har också erfarenhet ifrån landslags- och regionsuppdrag i basket, framförallt inom ungdomslagen. Han forskar även om hamstrings- och främre korsbandsskador. Johan har själv en bakgrund inom fotboll men lägger nu mest tid på styrketräning.