MINSKA RISKEN FÖR SKADOR HOS INNEBANDYSPELARE

Välkomna på en kostnadsfri digital föreläsning om vanliga skador hos innebandyspelare och hur vi med träning kan förebygga dessa skador.
Föreläsningen är framförallt riktad till dig som tränare eller ledare för en idrottsförening, men är öppen för alla som vill lära sig mer om innebandy, skador inom innebandy och preventiv träning.
Innebandy är en högintensiv sport där bland annat snabba riktningsförändringar är vanligt, något som visats vara en riskfaktor för skada, framförallt för fot- och knäled.
Effektiva sätt att minska risk för skador är så kallad preventiv träning och belastningsmonitorering (ex träningsdagbok).
Nyligen publicerad forskning visar ett preventiv träning kan minska risk för akuta skador hos innebandyspelare med hela 45%!

Föreläsningens innehåll:

  • Skador
  • Vanliga skador hos innebandyspelare
  • Belastning och riskfaktorer hos barn-/ungdomsidrott vs senioridrott
  • Preventiv träning
  • Bakomliggande teori
  • Praktiska exempel på preventiv träning
  • Återgång till innebandy efter skada
  • Träning vs matcher
Var: Digitalt (länk skickas dagen innan föreläsningen)
När: Tisdag 18/5 2021, kl. 18.00-19.30
Anmälan:
Sista anmälan: 17/5
Kostnad: Gratis

Vid frågor – maila klubbsamarbete@sportrehab.se

Föreläsare

Rebecca Simonsson

Rebecca Simonsson kommer att föreläsa om vanliga skador inom innebandy och presentera vad som kan öka respektive minska risk för skada hos både ungdomar och elit – således ge dig verktyg för att skapa bättre förutsättningar för att minska risk för skada hos innebandyspelare.
Rebecca har jobbat som fysioterapeut på Sportrehab i flera år och forskar om allvarliga knäskador. Sedan 2018 är hon även ansvarig fysioterapeut för Pixbo Wallenstams damlag. Där arbetar hon med preventiv träning och fysträning för hela laget. Hon är också ansvarig för akut omhändertagande och rehabilitering av skadade spelare. Rebecca är Sportrehabs kontaktperson för Pixbo Wallenstams yngre lag och koordinerar omhändertagandet av klubbens skadade spelare enligt det samarbetsavtal som finns upprättat.
Rebecca är väl insatt i innebandy men har också egen spelarerfarenhet från fotboll och ishockey. Hon har jobbat med Sävehofs handbollslag samt varit med Svenska herrlandslaget i landhockey som fysioterapeut under VM.