Löpning - Så håller du dig skadefri

Sportrehab bjuder in till en digital föreläsning om överbelastningsskador hos långdistanslöpare.
Våren är här, och därmed närmar sig även Göteborgsvarvet – ett av världens största halvmaraton som varje år lockar till sig tusentals av löpare.
Löpning är en av världens största idrotter för motion och för tävling, och likt andra idrotter så finns det risk för skada. Den största andelen av skador hos löpare är så kallade överbelastningsskador, som karaktäriseras av för mycket stress på en specifik vävnad i kroppen vilket i sin tur ger upphov till smärta.
Alla är välkomna att delta vid denna föreläsning som huvudsakligen är riktad till aktiva löpare på motions- och tävlingsnivå samt tränare som vill lära sig mer om ämnet.
Föreläsningens innehåll:
– Löprelaterade skador
– Förebyggande styrketräning
– Löparskor
– Löpteknik
– Hur du stegrar löpträningen till nästa nivå
Var: Digitalt (länk skickas dagen innan föreläsningen)
När: Måndag 25/4, kl. 18.00-19.30
Anmälan:
Sista anmälan: 24/4
Kostnad: Gratis

Vid frågor – maila klubbsamarbete@sportrehab.se

Carl Senorski

Fysioterapeut och Sportrehabs specialist på överbelastningsskador hos löpare och löpteknik, kommer att föreläsa om varför överbelastningsskador uppstår hos löpare och vad du kan göra för att förebygga skador och hålla dig, eller dina löpare/patienter, skadefria.
Carl har lång erfarenhet av löpning och löprelaterade skador, både som fysioterapeut och som tidigare ungdoms- och juniorlandslagslöpare.