Rehabilitering

Schlatters sjukdom

Schlatters sjukdom är vanligt förekommande hos växande barn som idrottar mycket. Knäskålssenan fäster på underbenet på samma ställe som skelettet är lite mjukare (tillväxtzon) under tiden som kroppen växer. Hög och upprepad belastning på detta fäste skapar kan skapa små bristningar och uppluckringar på skelettet. Detta är helt ofarligt men kan skapa smärta.

Symptom
Ofta upplevs smärta i samband med träning och belastning på främre lårmuskeln, smärtan upplevs främst strax under knät, på framsidan av underbenet. Det kan förekomma en tydlig svullnad/utbuktning kring det smärtande området.

Behandling och prognos
Förändring i belastningsnivå, tillfällig vila eller alternativ träning är det som rekommenderas. Specifik rehabiliteringsträning har praktiskt taget ingen effekt på läkningsprocessen, däremot kan det skapa minskning av symptom. Prognosen är väldigt god och kroppen har god läkningspotential, men det kan ta år innan besvären avtar. Att idrotta trots smärta är inte förknippat med ökad risk för framtida besvär.

Boka tid

Ring oss på: 031 - 15 15 36 eller boka direkt med vår internetbokning.
Du behöver ingen remiss.
Patientavgift: 100:-/besök, sjukvårdens högkostnadskort gäller.

VG Primärvård - Vårdval rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på bilden till vänster.

Vårdguiden - 1177

För sjukvårdsrådgivning via Vårdguiden 1177,
klicka på bilden till vänster.Adress

Göteborg

Stampgatan 14
411 01 Göteborg

Frölunda

F O Petersons gata 30
421 31 Västra Frölunda


Öppettider

Göteborg

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 17
Lördag 8 - 15

Frölunda

Måndag 11:30 - 20
Tisdag 7 - 16
Onsdag 8 - 20
Torsdag 7 - 16
Fredag 7 - 14:30