Rehabilitering

Patello-femoralt smärtsyndrom

Främre knäsmärta är ett smärttillstånd som främst drabbar ungdomar, både idrottsaktiva och de som inte är idrottsaktiva. Den vanligaste orsaken till att främre knäsmärta utvecklas är att det blir en överansträngning av leden mellan knäskålen och knäleden. Detta sker oftast på grund av plötsligt eller snabbt stegrande belastning på knäleden.

Symptom
Symptomen är oftas diffusa och varierande men alltid på framsidan av knät. Ofta upplevs vilovärk och ökad smärta i samband med situationer som skapar en större belastning på leden mellan knäskålen och knäleden, till exempel att gå nedför trappor eller sitta på huk. Ibland kan även en känsla av instabilitet och/eller tendens till upphakningar vara närvarande.

Behandling och prognos
Gällande behandling så börjar den alltid med att sätta igång med rehabiliteringsträning. Operation är i de allra flesta fall inte nödvändigt och prognosen är god på lång sikt. Det går ofta att fortsätta idrotta om besvären inte är för stora, men att anpassa och förändra den fysiska aktivitetsnivån är ofta nödvändigt för att bli av med besvären.

Boka tid

Ring oss på: 031 - 15 15 36 eller boka direkt med vår internetbokning.
Du behöver ingen remiss.
Patientavgift: 100:-/besök, sjukvårdens högkostnadskort gäller.

VG Primärvård - Vårdval rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på bilden till vänster.

Vårdguiden - 1177

För sjukvårdsrådgivning via Vårdguiden 1177,
klicka på bilden till vänster.Adress

Göteborg

Stampgatan 14
411 01 Göteborg

Frölunda

F O Petersons gata 30
421 31 Västra Frölunda


Öppettider

Göteborg

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 17
Lördag 8 - 15

Frölunda

Måndag 11:30 - 20
Tisdag 7 - 16
Onsdag 8 - 20
Torsdag 7 - 16
Fredag 7 - 14:30