Handterapi

Nervpåverkan

Inklämning av nerv, kan förekomma både på armbågsnivå och handledsnivå. Det är vanligareatt man har besvär på armbågsnivå. Det finns tre nerver som innerverar handen och dessa ärradialis, ulnaris och medianus. Det finns flera orsaker till att nerven kan komma i kläm ellerirriteras, men det kan t ex handla om att man ofta sitter eller sover med armen böjd, eller såkan besvären uppstå i samband med en fraktur på armbågen.

Vanliga symtom
Tidiga besvär innebär oftast smärta, domningar och stickningar i den del av handen som nervern innerverar, domningarna kan vara nattetid men också dagtid. Med tiden kan domningarna bli mer ihållande eller helt konstanta. Ibland utvecklas symtomen till värk i armbågen och underarmen.

Behandling
Oftast ger icke-kirurgisk behandling ett bra resultat. Arbetsterapeut eller fysioterapeut kan hjälpa till med övningar och prova ut en skena för att underlätta trycket mot nerven. Det är också viktigt att tänka på hur man använder sin arm i vardagen och på arbetet. Vid kirurgisk behandling ges lokalbedövning i armbågen och man öppnar upp området runt omkring och frilägger nerven.

VG Primärvård - Vårdval rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på bilden till vänster.

Vårdguiden - 1177

För sjukvårdsrådgivning via Vårdguiden 1177,
klicka på bilden till vänster.

Boka tid

Ring oss på: 031 - 15 15 36 eller boka direkt med vår internetbokning.
Du behöver ingen remiss.
Patientavgift: 100:-/besök, sjukvårdens högkostnadskort gäller.Adress

Stampgatan 14
411 01 Göteborg


Öppettider

Måndag-Torsdag07:00 - 20:00
Fredag07:00 - 17:00
Lördag08:00 - 15:00