Armbågsrehab

Tennisarmbåge och Golfarmbåge

Epikondyalgi, eller epikondylit, är ett smärttillstånd i armbågen som beror på att senfästena har överbelastats. Tillståndet förekommer i två olika varianter: -Tennisarmbåge (lateral epikondyalgi) som orsakas av en överbelastning av sen- och muskelfästen för underarmens och handens sträckmuskler. Symtomen består av smärta på utsidan av armbågen, smärta vid grepp samt svårigheter att lyfta. -Golfarmbåge (medial epikondyalgi) som orsakas av en överbelastning av sen- och muskelfästen för underarmens och handens böjmuskler. Symtomen består av smärta på insidan av armbågen. Epikondyalgi orsakas ofta av sport och arbetsrelaterade aktiviteter. Besvären kan uppstå efter intensiv överbelastning, som till exempel efter långvarig användning av en skruvmejsel, när man klipper en häck, snickrar, målar och liknande. De flesta som får tennis- eller golfarmbåge får det inte av att spela just tennis eller golf. Vanligtvis drabbas personer mellan 30 – 50 år.

Behandling
Den behandling som i första hand rekommenderas är successivt stegrad rörelseträning, med och utan belastning. Vid stora besvär med smärta kan en kortisonspruta hjälpa på kort sikt men inget som rekommenderas på lång sikt. Vid långvariga och svåra besvär kan en operation behövas.

VG Primärvård - Vårdval rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på bilden till vänster.

Vårdguiden - 1177

För sjukvårdsrådgivning via Vårdguiden 1177,
klicka på bilden till vänster.

Boka tid

Ring oss på: 031 - 15 15 36 eller boka direkt med vår internetbokning.
Du behöver ingen remiss.
Patientavgift: 100:-/besök, sjukvårdens högkostnadskort gäller.Adress

Göteborg

Stampgatan 14
411 01 Göteborg

Frölunda

F O Petersons gata 30
421 31 Västra Frölunda


Öppettider

Göteborg

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 17
Lördag 8 - 15

Frölunda

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 15:30