Handterapi

Fingerartros

Smärta och stelhet i fingrarnas mellan-och ytter leder. Man kan uppleva att styrkan vid grepp blir nedsatt. Även knölar och utbredning av yttre leden på fingrarna är vanligt. Graden av besvären kan variera och även symptomen.

Orsak
I leden har ledytorna brosk som beklär dem, brosket fungerar som glidyta och stötdämpare i lederna. Vid artros luckras brosket i leden upp vilket i sin tur leder till minskad tjocklek på brosket. När de yttrelederna drabbas kallas det för heberdenartros och i mellanlederna kallas det för bouchardartros. Det finns många anledningar till att man kan få artros, det kan bland annat bero på ärftlighet, tidigare skada på ben och leden, hög ålder samt inflammatorisk ledsjukdom.

Behandling
Det som man själv kan göra vid artros är hålla igång sin rörlighet i lederna samt styrkan. Tillsammans med handterapeut skapar man ett träningsprogram som är anpassat för dina individuella besvär. Man kan känna lindring vid värme och för dessa personer finns det möjlighet att prova paraffinbadsbehandling.

VG Primärvård - Vårdval rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på bilden till vänster.

Vårdguiden - 1177

För sjukvårdsrådgivning via Vårdguiden 1177,
klicka på bilden till vänster.

Boka tid

Ring oss på: 031 - 15 15 36 eller boka direkt med vår internetbokning.
Du behöver ingen remiss.
Patientavgift: 100:-/besök, sjukvårdens högkostnadskort gäller.Adress

Göteborg

Stampgatan 14
411 01 Göteborg

Frölunda

F O Petersons gata 30
421 31 Västra Frölunda


Öppettider

Göteborg

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 17
Lördag 8 - 15

Frölunda

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 15:30