Handterapi

Droppfinger

Ett droppfinger, även kallat malletfinger, är en sträcksenskada på fingertoppen. Alla handens fingrar kan drabbas men skadan är vanlig på lång- och ringfingret. Alla kan drabbas av en droppfingerskada. En vanlig skademekanism är att fingertoppen träffas av en boll, t.ex. vid handbollsspel eller volleyboll, men det är heller inte ovanligt att man fastnar med fingret i kläder eller när man t ex bäddar.

Vanliga symtom
Om man får ett droppfinger kan man inte längre aktivt sträcka ut fingertoppen med egen kraft. Att böja den fungerar fortfarande bra. Vanligtvis känner man ingen smärta.

Behandling
Vid droppfinger är det viktigt att söka hjälp snabbt eftersom resultatet av behandlingen påverkas av hur snabbt behandlingen kommer igång. Om det inte förekommer en fraktur på skelettet i samband med skadan kan den behandlas av arbetsterapeut som tillverkar en skena för att hålla fingret i sträckt läge. Förekommer det även en fraktur kan det ibland, beroende på typ och omfattning, behövas en operation.

VG Primärvård - Vårdval rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att du som patient själv kan välja vilken rehabiliteringsenhet du vill vända dig till. För mer information om Vårdval Rehab och vilka rehabiliteringsmottagningar som är valbara, klicka på bilden till vänster.

Vårdguiden - 1177

För sjukvårdsrådgivning via Vårdguiden 1177,
klicka på bilden till vänster.

Boka tid

Ring oss på: 031 - 15 15 36 eller boka direkt med vår internetbokning.
Du behöver ingen remiss.
Patientavgift: 100:-/besök, sjukvårdens högkostnadskort gäller.Adress

Göteborg

Stampgatan 14
411 01 Göteborg

Frölunda

F O Petersons gata 30
421 31 Västra Frölunda


Öppettider

Göteborg

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 17
Lördag 8 - 15

Frölunda

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 15:30