EVIDENSBASERAD REHABILITERING: TEMA LÖPNING

Sportrehab bjuder in till en ny och utökad digital kurs i frontlinjen för behandling och omhändertagande av löpare från nybörjare till elitnivå!

Vi avser att täcka in övergripande rehabiliteringsprinciper som bland annat return to running, belastningsmodifiering och running retraining — allt med stark koppling till evidensbaserad medicin med mål att ge dig bättre möjligheter att behandla löpare som ådrar sig skador.
Årets upplaga av kursen djupdyker i löprelaterade träningsprinciper och fysiologisk förståelse för att förbättra ditt omhändertagande av skadade löpare. Dessutom innehåller kursen diagnosspecifika omhändertagande av vanlig löprelaterade skador som benstress och olika underbensbesvär. Kursen har genomgående klinisk koppling med patientfall och praktiska genomgångar. Helt nytt för i år är bland annat ryggbesvär hos löpare och graviditetsrelaterade besvär hos löpare. I år har vi även internationella föreläsare.
Kursen har ett fullspäckat schema med föreläsare med många års erfarenhet av behandling av löpare på olika nivåer. Vi räknar med några internationella föreläsare som tillhör världseliten inom fysiologi. Ett flertal föreläsare har en friidrottsbakgrund och meriter från löparbanan.

Efter kursen kommer du:
* Förstå grundläggande principer för att kvantifiera och modifiera löpbelastning samt redogöra för relevant alternativ till löpträning
* Förstå grundläggande patofysiologi och behandling av vanliga löprelaterade skador
* Ha grundläggande kunskap om hur du kan screena hälso- och kostvanor hos löpare
* Utföra en strukturerad löpanalys
* Kunna ge rekommendationer om löpteknik och skoval för skadade löpare
* Ha förutsättningar för att planera en säker återgång till löpning
* Kunskap om träningsupplägg för löpare på elitnivå
* Kliniskt resonera kring behandling av löpare på olika nivåer
* Få med sig en förståelse för patienter och tränares perspektiv på löparskador
* Fysiologiska förståelse för hur skadade löpare ska träna för att bibehålla bästa möjliga kondition.

Föreläsare
Rich Willy
 – Assistant Professor på School of Physical Therapy, University of Montana, har under 18 år specialiserat sig på omhändertagande och behandling av löpare. Rich Willy forskar även på löprelaterade skador, bland annat akillesbesvär, stressfrakturer och patellofemoralt smärtsyndrom.
Anna Melin – Leg. Dietist, docent. Anna forskar inom idrottsnutrition och relativ energibrist. Hon har över 15 års erfarenhet av att arbeta som idrottsdietisk inom elitidrott i Danmark
Filip Larsen – Docent, Med. Dr i medicinsk vetenskap. Högskolelektor inom idrottsvetenskap, inriktning fysiologi. Aktiv långdistanstriatlet, bakdgrund som medeldistanslöpare och orienterare. Driver eget företag som personlig tränare för konditionsidrottare.
Mathias Wernbom – Forskar inom träningsfysiologi, speciellt olika typer av styrketräning och mekanismerna bakom ökningar i styrka och muskelmassa vid styrketräning. Föreläser även inom området på högskoleutbildningar. Har lång erfarenhet av styrketräning som tränare och sjukgymnast.
Eric Hamrin Senorski – Kliniskt ansvarig på Sportrehab. Kombinerar sin tjänst med forskning på Sportrehab och Sahlgrenska Sports Medicine Center med huvudfokus på allvarliga knäskador. Har vid flera tillfällen varit med som sjukgymnast för svenska friidrottslandslaget. Har nu ansvar för friidrottsgymnasiet i Göteborg. I löpspåret har Eric lyckats plocka hem 3 SM-guld samt 2 Finnkampssegrar på 3000 m hinder och 5000 m.

Carl Senorski – Arbetar dagligen med patienter med löprelaterade överbelatningsskador på Sportrehab. Har bred kunskap inom löpteknik och running-retraining. Tidigare landslagslöpare på juniornivå samt ungdomstränare inom friidrott.
Roland Thomeé – Professor i fysioterapi och en av grundarna av Sportrehab. Tidigare spjutkastare på elitnivå som sprungit Stockholm maraton och därefter Göteborgsvarvet fler än 15 gånger. Författare till böckerna Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering, Styrketräning för idrott motion och hälsa, samt Idrottarens spänstbok.
Anna Afzelius – Leg. fysioterapeut. Inriktar sig mot kvinnohälsa och graviditetsrelaterade besvär, och kommer föreläsa om återgång till löpning efter graviditet.
Frida Gustafson – Leg. fysioterapeut. Inriktar sig mot ryggbesvär och kommer föreläsa om löpning vid ryggsmärta och återgång till löpning efter ryggbesvär.

Om kursen:
När: 1-2 april 2022 (går att se hela eller delar av kursen i efterhand)
Hur: Digitalt
Pris: 2100 kr (exkl moms)

Klinikpris: 12 500 kr (ex moms

Studentpris: Halva priset

Anmälan: Vill du göra en sen anmälan, och ta del av materialet i efterhand?

 

Maila kurs@sportrehab.se så berättar vi mer!

Frågor

  Anmälningsvillkor

  Anmälningsvillkor digital kurs

  Ångerrätt: Du har 14 dagars ångerrätt enligt lag. Avbokningen behöver då vara skriftlig, oavsett anledning.

  Betalning: Betalning sker via faktura enligt angiven leveransmetod; per post eller mail, senast 14 dagar efter kursstart. I avgiften ingår lunch, kaffe och fika.

  Avbokning: Avbokning anmäls senast 14 dagar före kursstart. Vid avbokning efter denna period debiteras hela kursavgiften.

  Diplom/Kursintyg: För att få kursintyg eller diplom krävs deltagande på hela kursen och att kursvärderingen fylls i.