Min främre korsbandsskada 2022

Projekt Korsband och Sportrehab bjuder in till andra upplagan av ”Min främre korsbandsskada”! En kväll för dig som genomgår eller har genomgått rehabilitering av främre korsbandsskada, som anhörig eller som jobbar med patienter med främre korsbandsskada.

Du får chans att möta, inspireras av och få stöd av andra med främre korsbandsskada. Du får även möjlighet att ställa frågor till andra patienter och erfarna fysioterapeuter.

Under kvällen kommer du få ta del av intervjuer med patienter med olika erfarenheter och i olika faser av sin rehabilitering. Intervjuerna kommer modereras av Sportrehabs fysioterapeuter Rebecca Simonson och
Ramana Piussi, som forskar om främre korsbandsskador inom Projekt Korsband och har lång erfarenhet av behandling av patienter med främre korsbandsskada.

Du kan välja att antingen ta del av intervjuerna på plats, då har du även möjlighet att träffa flera andra med främre korsbandsskada, eller följa intervjuerna digitalt via Zoom.
Skriv i anmälan om du kommer delta fysiskt eller digitalt. Det kommer finnas begränsat antal fysiska platser — först till kvarn.

När? 13 oktober kl. 17-20.
Var? Sportrehab Domkyrkan (Västra Hamngatan 7A, Göteborg)
eller digitalt via Zoom
Kostnad? Gratis!

Vid återbud till fysiskt deltagande – vänligen meddela minst 1 vecka i förväg.
Frågor? projektkorsband@gmail.com

Preliminärt schema:

17.00 – 17.30 Rehabilitering utan operation
17.30 – 18.00 Tidig rehabiliteringsfas + operation
18.00 – 18.30 Rehabilitering 1 år efter skada/operation
18.30 – 18.45 Paus
18.45 – 19.15 Återgång till idrott
19.15 – 19.45 Återfallsskador
19.45 – 20.00 Frågor, sammanfattning

Föreläsare

Doktorand Ramana Piussi
Ramana arbetar som legitimerad fysioterapeut på Sportrehab, och doktorerar på Göteborgs Universitet. I sin forskning fokuserar Ramana på den psykologiska aspekten av en främre korsbandsskada, och undersöker hur psykologiska utfall påverkar risken för en ny främre korsbandsskada. Ett forskningsfält med ökat intresse inom främre korsbandsskador på sistone, en stor del tack vare Ramanas publicerade arbeten.

Doktorand Rebecca Simonson
Rebecca arbetar som legitimerad fysioterapeut på Sportrehab och har inte bara flera års erfarenhet som kliniker, utan har också gedigen erfarenhet på fältet som fysioterapeut med Pixbo Innebandy i Svenska Superligan Dam. Utöver sitt kliniska arbete, är Rebecca även doktorand på Göteborgs Universitet där hon framförallt undersöker skillnader i utfall mellan operativ och icke-operativ behandling efter en främre korsbandsskada.