Minska risken för skador i basketlaget!

Basket är en högintensiv sport där frekventa hopp varvas med snabba riktningsförändringar. Kravprofilen leder till en hög belastning för de aktiva. En hög belastning kan öka risken för både överbelastningsskador och akuta skador.
Effektiva sätt att minska risk för skador är så kallad preventiv träning och belastningsmonitorering . Forskning tar gång efter gång upp effekterna av preventiv träning för att minska skaderisken hos idrottare
Föreläsningen är framförallt riktad till tränare eller annan aktiv inom basket, men är såklart öppen för alla som vill lära sig mer om ämnet.
Alva Sandino och Johan Högberg, leg. fysioterapeuter på Sportrehab och för Högsbo Basket, kommer under denna föreläsning att gå igenom vanliga skador inom basket, samt vad som kan öka respektive minska risk för skada hos både barn, ungdomar och elit. Således ge dig verktyg för att skapa bättre förutsättningar för att minska risk för skada hos basketspelare.
Tillsammans jobbar de nu nära både ungdom och elit inom Högsbo Basket.
Föreläsningens innehåll:
Basketens kravprofil
Vanligaste basketskadorna
Riskfaktorer för skada
Skadeförebyggande träning
Periodisering
Idrottsspecifik träning utanför planen
Var: Digitalt (länk skickas dagen innan föreläsningen)
När: Torsdag 28/10 2021, kl. 18.00-19.30
Anmälan:
Sista anmälan: 27/10
Kostnad: Gratis

Vid frågor – maila klubbsamarbete@sportrehab.se

Föreläsare

Alva Sandino

Alva har ca 20 års erfarenhet som basketspelare,har tidigare varit aktiv inom basket som spelare, tränare och domare. Spelar nu på hobbynivå men fokus ligger på olika typer av styrketräning.

Alva inriktar sig på rehabilitering av motions- och idrottsskador samt ortopediska skador.

Johan Högberg

leg. fysioterapeut på Sportrehab, samt jobbar nära Högsbo Basket med både rehabilitering och prevention av skador. Johan har också erfarenhet ifrån landslags- och regionsuppdrag i basket, framförallt inom ungdomslagen. Han forskar även om hamstrings- och främre korsbandsskador. Johan har själv en bakgrund inom fotboll men lägger nu mest tid på styrketräning.