Förebygg axel- och överkroppsskador hos idrottare

En kostnadsfri, digital föreläsning riktad till dig som är tränare eller idrottare inom kast-, racket- eller annan överkroppsinvolverande idrott.
Föreläsningen är framförallt riktad till tränare eller idrottare, men såklart är föreläsningen också öppen för alla som vill lära sig mer om ämnet.
Hur kan vi hålla våra idrottare fria från skador?
Emelie och Henrik kommer under denna kväll att gå igenom vanliga idrottsskador bland kast- och racketsporter. Fokus kommer att ligga på överkroppsrelaterade skador, framförallt kring axel och skuldra. Ni får tips och råd kring skadeförebyggande träning och mycket mer.
Föreläsningens innehåll:
– Vanligaste skadorna
– Riskfaktorer för skada
– Resonemang kring rörelseomfång och styrka hos idrottare
– Utvärdering av funktion som kan vara relevant vid kast- och racketsporter
– Skadeförebyggande tips
– Principer för styrketräning hos idrottare
Var: Digitalt (länk skickas dagen innan föreläsningen)
När: Torsdag 29/9, kl. 18.00-19.30
Sista anmälan: 28/9
Kostnad: Gratis

Vid frågor – maila klubbsamarbete@sportrehab.se

Anmäl dig här

Föreläsare

Henrik Maråker

Leg. fysioterapeut på Sportrehab, har lång erfarenhet inom basket, både som spelare och som fysioterapeut. Han är speciellt inriktad på axelskador och håller just nu på med en master inom idrottsmedicin parallellt med sitt kliniska arbete.

Emelie Dahlin

Emelie Dahlin har både en läkarexamen och fysioterapeutexamen och jobbar just nu som leg. fysioterapeut på Sportrehab. Hon har tidigare varit involverad i forskning kring hur hjärnan påverkas av träning. Emelie har stort idrottsintresse med bakgrund inom framförallt hästhoppning. Inom sitt kliniska arbete har hon ett extra stort intresse för axelrelaterade skador.