Jobba hos oss

öppettider

Sportrehab växer och söker Fysioterapeuter –
Vi driver frontlinjen av rehab


ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidare, heltid

ANSTÄLLNINGSVILLKOR: Vi har kollektivavtal med fysioterapeuterna.
KOMPETENSER:
  • Legitimation som sjukgymnast eller fysioterapeut (KRAV)
  • Svenska i tal och skrift (KRAV)
  • 2+ års erfarenhet av arbete som fysioterapeut (MERIT)


Vem söker vi?

Vi söker dig med erfarenhet av idrottsskaderehabilitering, är gärna vidareutbildad mot magister- eller masternivå och som vill vara med och driva utvecklingen av idrottsmedicinsk rehabilitering. Du trivs med att arbeta med idrottsmedicinsk rehabilitering i primärvård, att se patienter i olika åldrar allt från vardagsaktiva och motionärer till elitidrottare. Du har ett intresse av forskning, vill arbeta evidensbaserat och vill fortsätta utvecklas inom dessa områden. Engagemang i idrott- och föreningsverksamhet ses också som positivt.

Vad ingår i dina arbetsuppgifter?

Din huvudsakliga arbetsuppgift är rehabilitering av patienter inom Vårdval rehab i Västra Götaland (Primärvård). Sportrehab tar emot alla patienter i alla åldrar som råkat ut för något som medfört symtom, smärta och/eller funktionsnedsättning. Till oss söker sig företrädesvis patienter som vill komma tillbaka till sin tidigare fysiska aktivitet eller idrott. Vi har dessutom samarbete med ett stort och växande antal idrottsföreningar i en mängd olika sporter.

Du kommer kunna fokusera på ditt arbete med patienter tack vare vårt moderna tidboknings- och journalsystem samt väl utvecklat system för smidig uppföljning med vetenskapligt validerade frågeformulär och tester. Vi har även en alltid bemannad reception som hjälper till med allt administrativt.

Du kommer få stöd till vidareutbildning inom fysioterapi och idrottsmedicin. Sportrehab har som ambition att ge våra anställda de bästa förutsättningarna för evidensbaserad vidareutveckling inom idrottsmedicinsk rehabilitering.

Vad är Sportrehab?

Vi är ett team bestående av 23 fysioterapeuter och 2 arbetsterapeuter/handterapeuter som framför allt är inriktade mot idrottsmedicinsk rehabilitering av patienter med muskuloskeletala besvär. Sportrehab har över 30 års erfarenhet av idrottsmedicinsk primärvårdsrehabilitering och forskning/utveckling. Sportrehab har som ambition att vara frontlinjen av idrottsmedicinsk rehabilitering i Sverige. Vi strävar efter att alltid hålla oss uppdaterade på den senaste forskningen och arbeta utifrån ett evidensbaserat förhållningssätt i vår kliniska vardag. Vi har avtal med Västra Götalandsregionen i form av Vårdval Rehab och vi har ett mycket bra samarbete med läkare och andra fysioterapeuter runtom Göteborg. Våra stora, ljusa lokaler ligger centralt i Göteborg och vi har ett fullt utrustat gym för all tänkbar idrottsmedicinsk rehabilitering och träning. Sportrehab har ett högt söktryck och har samarbete med ett stort och växande antal idrottsföreningar i en mängd olika sporter och vi håller på att växa ur våra lokaler. Vi kommer därför att öppna ytterligare en rehabmottagning i Göteborg i början av nästa år.

Sju stycken doktorsavhandlingar har presenterats från Sportrehab och två till är på gång. För närvarande har vi flera magister-/masteruppsatser som skrivs i kollegiet och bedriver forskning. Vi har kontinuerligt personalutbildning och team-diskussioner för att bredda våra medarbetares kompetens och för att implementera och kritisk granska den senaste forskningen i vår dagliga verksamhet. Vi håller varje år ett par öppna 2-dagarskurser om idrottsmedicinsk rehabilitering. Under åren har Sportrehab genomfört ett 30-tal kurser. Vi åker även årligen på en vetenskaplig konferens med alla anställda. Du kommer handleda fysioterapeutstudenter. Varje termin har vi verksamhetsförlagd utbildning där vi tar emot 5-7 studenter från Göteborg, övriga utbildningsorter i Sverige och från andra europeiska universitet.

Är du intresserad?

Vänligen skicka din ansökan via e-post till: eric@sportrehab.se
Adress

Göteborg

Stampgatan 14
411 01 Göteborg

Frölunda

F O Petersons gata 30
421 31 Västra Frölunda


Öppettider

Göteborg

Måndag 7 - 20
Tisdag 7 - 20
Onsdag 7 - 20
Torsdag 7 - 20
Fredag 7 - 17
Lördag 8 - 15

Frölunda

Måndag 11:30 - 20
Tisdag 7 - 16
Onsdag 8 - 20
Torsdag 7 - 16
Fredag 7 - 14:30