Dietist Elin Karlsson

Leg. Dietist med masterexamen inom idrottsvetenskap

Vad kan du få hjälp med av Elin?

– Kost vid träning
– Kost vid rehabilitering av skada
– Stöd för viktuppgång eller viktnedgång
– Specialkost, till exempel vegetarisk- eller vegansk kost, laktosintolerans eller celiaki.
– Stöd vid ett problematiskt förhållande till mat
– Övriga kostrelaterade frågor. Har du funderingar kring dina matvanor eller vill ha hjälp med att orientera dig bland diverse kostråd?

Hur arbetar Elin?

Vad, hur och när man bör äta är individuellt. Elin arbetar därför med individuell rådgivning som utgår ifrån dina mål, förutsättningar, preferenser och motivation.

Elin hjälper dig att identifiera vad i kosten som begränsar dig från att nå dina mål, oavsett om din målsättning är prestation, rehabilitering från en skada, viktförändring, skapa ett hälsosamt förhållningssätt till mat eller att öka din kunskap om kost.

All behandling börjar med ett kortare besök där du och Elin tillsammans kommer fram till ett upplägg som passar dig och dina behov. I de fall där det bedöms lämpligt kan du erbjudas att under några dagar registrera ditt mat- och vätskeintag, för att få en bättre förståelse för ditt kostintag och dina matvanor. Vid uppföljande samtal ges återkoppling på en eventuell kostregistrering och genomgång av förändringar du gjort och vilka verktyg du behöver för att komma närmre ditt mål.

Om Elin

Elin har tidigare arbetat med bland annat undernäring, övervikt och fetma, diabetes, födoämnesallergier/intoleranser och magbesvär. Har även stort intresse för idrottsnutrition och hur man genom maten kan skapa de bästa förutsättningarna för att få ut det mesta av sin träning.

Elin tror på förändringar som skapar en hälsosam balans och ger långsiktiga resultat. Mat är något som bör smaka gott, vara glädjefyllt och samtidigt bidra med den näring och energi som krävs för en persons livsstil och målsättningar!

Elin erbjuder fysiska besök på Sportrehab i Göteborg samt videobesök.

(För bokning av Videobesök, skriv ”Videobesök” under sökorsak)

Elin Karlsson Dietist Sportrehab

Boka här

Ett kortare besök där du och din Dietist tillsammans kommer fram till ett upplägg som passar dig och dina behov.
Tid 20 minuter, kostnad 200 kr.

Återkoppling och genomgång av de förändringar du har gjort och vilka verktyg du behöver för att komma närmre ditt mål.
Tid 60 minuter, kostnad 600 kr.

Under perioden 7/11 – 18/12 kommer alla besök vara Videobesök då Elin är bortrest. 
Är det något du undrar över kontakta receptionen info@sportrehab.se eller Ring 031-151536

”Om besöket bedöms vara friskvård dvs det finns inget medicinskt behov av Dietist, så tillkommer 25% på priset, i form av moms”